Helkaland

Minden ami könyv és még azon is túl

Ashley Carrigan - Árnyjátékos

Szerző: Ashley Carrigan

Kiadó: Könyvmolyképző, 2017

Fülszöveg: covers_442796.jpgGillian, a nagyszerű üzletasszony, férje halála után pengeélen egyensúlyozik az elit társaság úri gengszterei között. 
Pihenésképp erotikus kalandba kezd egy jóképű férfi luxusprostituálttal, Nickkel, hogy némi színt vigyen a stresszes mindennapokba. A férfi vonzó, beváltja a hozzá fűzött reményeket, de van egy titka… 
Közben felbukkan egy rejtélyes alak, aki a háttérből irányítva az eseményeket sorra meghiúsítja Gillian ígéretes üzletkötéseit. Nem csak meglopja, de az áldozatoktól sem riad vissza, hogy elérje a célját. 
Gillian a lengyel gengsztervezérrel belekeveredik egy kínos üzleti fiaskóba sodródik, és együtt kell megtalálniuk a titokzatos rosszakarót. Főként„ ha életben akarnak maradni. 
Vajon ki kicsoda? Lehet Nick és az arctalan rivális ugyanaz a személy? 
Az Árnyjátékosban senki sem az, akinek látszik, és senki sem játszik nyílt lapokkal. 
Kételyek, váratlan szövetségek, árulás, hűség és szenvedély… 
Ez adja a vérbeli romantikus-erotikus maffiaregény esszenciáját, hogy kellően bizsergető élményt nyújtson. 

Értékelés: 5/5

Van, aki mindent megkaphat, ha elég erősen akarja, és minden áldozatot képes meghozni érte. És a szerencse is van olyan kegyes hangulatában, hogy rámosolyog.

Végre egy újabb magyar író könyve jelent meg a kiadó gondozásában, és nem is akármilyen! Az írónőre akkor figyeltem fel, amikor olvastam tőle a "Két lépésre a mennyországtól" c. könyvet. Számomra az egy hatalmas élmény volt, egy olyan könyv, amit többször is olvastam, de még mindig el tud varázsolni. Az Árnyjátékost nem lehet összehasonlítani a másik könyvvel, bár azért vannak benne kis hasonlóságok, viszont ez is egy nagyon jól megírt, cselekménydús, izgalmas történet lett. Gillian egy erős nő, aki férje halála után átveszi az üzletet, bár tudja az életével játszik és nem mindig tiszta ügyleteket bonyolít. Próbál új életet kezdeni, hátrahagyni ezt a hatalmas terhet és épp jókor jön, hogy megismerkedik Nickkel. A férfi luxusprosti és Gillian megpróbál mellette lazítani és kicsit feloldódni, de hamar rá kell jönnie-e, hogy semmi sem az, aminek látszik. Gyanakszik a férfira és közben valaki az üzletébe is belerondít. A nő nehéz helyzetben van, így el kell döntenie, hogy a szívére vagy az eszére hallgasson. 

Végre egy könyv, ahol a főhősnek helyén van az esze, erős és nem siránkozik állandóan. Gillien mikor férjhez ment nem tudta, hogy a férje milyen tisztességtelen üzleteket bonyolít le, így mindennek a közepébe csöppent bele. Viszont nem meghátrált, hanem felnőtt a feladatokhoz és megpróbál a legjobban helytállni, mellette pedig megtalálni a kiutat valahogy ebből az egészből. date-night-ideas-lash-noire-luxury-couple.jpgSzeretem, hogy az írónő mindig ilyen erős főhősöket teremt, mert be kell látni, a nőknek is megvan a magukhoz való esze és nem érdemes velük újat húzni. Nickket személy szerint nem teljesen tudtam megszeretni, valahogy én is mindvégig gyanakodtam abban, hogy mennyire jók a szándékai, képes-e elárulna a nőt, vagy kitart mellette. Az én nagy kedvencem, az a lengyel gengszter volt Jaromír. Bár rázósan indult a kapcsolatuk, mégis olyan igazi volt kettőjük között minden. Egy gengszter hatalmassal szívvel, védelmező és még megbízható is. Gillien tehát a férfiak terén is nehéz helyzetben van, mivel az is tudja nagyon jól, akihez közel kerül az meghal. Szerencsére jó férfiakkal kezdett, mert egyik sem az a félős kisfiú. Azért nem kell félni, nem erről a szerelmi háromszögről szól a történet és az erotika sincs túlzásba. Sőt az erotikus részek is finom lágysággal vannak megírva, így nem érezheti azt az olvasó, hogy ez túl sok, vagy hogy megint csak azt csinálják. Az izgalmak és az akció viszont az egész történetet átszövi. Valaki mozgatja hátulról a szálakat és az olvasó bármennyire is úgy gondolja, hogy tudja ki a titokzatos idegen, jelentem csalódni fog. Az írónő olyan csavarokkal készült, amire sokan nem számítanak, vagyis én mindenesetre nem számítottam. A fülszövegben is szerepel, hogy senki sem az akinek látszik, és ez teljesen passzol a történethez. A végén az események gyorsan peregnek, fontos döntéseket kell meghoznia Gilliannak, olyan emberek bukkannak fel, akire senki sem számítana. Annyi durvaság és erőszak van a történetben, amennyi még pont tűrhető és nem érezzük túlzásnak. Viszont nekem kicsit sietve lett lezárva a történet és a szereplők élete is, jó lett volna egy kicsit hosszabb befejezés. Vagy esetleg jöhetne egy újabb rész is! Kifelejtettem még egy nagy kedvencemet 3046301-poster-p-1-5-ways-to-prepare-for-your-first-board-meeting.jpgGillian testőrét, Dennis-t. Eleinte vele is gyanakvó voltam, hiszen a halott férje testőre volt és ki tudja milyen szándékai voltak, de bebizonyította a hűségét, így nagyon megkedveltem. Gillian és Ő nagyon bizalmas kapcsolatban vannak, a férfi mindenről tud, amit a nő csinál. Mindenkivel szemben gyanakvó és mindenkivel szemben megvédi a nőt. Komoly, mégis szerethető karakter, néha már túlságosan is paranoiás és mindenkiben csak az ellenséget látja. Egy igazi testőr és védelmező, így a másik nagy kedvencem ő lett.

Összességében egy nagyon izgalmas, szenvedélyes, romantikus történetet kaptunk. Az izgalom és a romantika kellő hangsúlyban van, és nem megy az egyik a másik rovására. A szereplőek jól megformáltak, mindenkinek egyedi személyisége van és mindenkit másért szerethetünk, vagy éppen utálhatunk. A főhősnő olyan erős, titokzatos és magabiztos, hogy még akár példakép is lehetne más nőknek, hogy egyedül is milyen sok mindenre képesek vagyunk. Nagyon szerettem a történetet, bár tényleg bánom, hogy ilyen rövidke lett. Ha jön az írónő következő könyve, az biztos, hogy engem előre megvett. Egy élmény volt, mint mindig és mindenkinek csak ajánlani tudom!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://helkaland.blog.hu/api/trackback/id/tr6812609161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Helkaland

Ez az oldal a könyvek világába kalauzol. Itt mindent megtalálsz, ami a könyvekről szól.

süti beállítások módosítása