Helkaland

Minden ami könyv és még azon is túl

Ashley Carrigan: Ikrek ​hava

Szerző: Ashley Carrigan

Kiadó: Könyvmolyképző, 2017

Fülszöveg: covers_466414.jpgSkylar, a fiatal, menő belsőépítész a barátnőivel töltött görbe este után hazafelé tart, amikor megtámadják. Az életét egy különös csavargó menti meg. Skylar elhatározza, hogy valamiképpen meghálálja a bátor fellépést. 
Azonban Jim, a Közel-Keletről visszatért veterán elutasítja a segítséget, és mindent megtesz, hogy a lányt elriassza magától. 
Skylar nem adja fel, és ahogy egyre több időt tölt a férfival, már egyikük sem képes figyelmen kívül hagyni a közöttük felszikrázó szenvedélyt. 
Ám Jim nem ígér többet néhány forró éjszakánál. Skylar nem elégszik meg a könnyed kalanddal, és amikor megjelenik az életében a jóképű és gáláns Karl, bizakodva veti bele magát a kapcsolatba. De bármennyire is igyekszik elfelejteni Jimet, az nem várt módon bukkan fel újra az életében. 
Kockáztassa Skylar a szívét, amikor tudja, hogy a férfi végül összetörné? 
Vajon Jim sötét múltja örökre közéjük áll, vagy a vad összecsapásaikból mégis fakadhat szenvedélyes szerelem?

Értékelés: 5/5

Mert a szavak lehetnek félrevezetőek, de a pillantása, a szenvedély mindig elárulja a gazdáját…

A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából újra megjelenésre kerülhetett egy Ashley Carrigan könyv, aminek nagyon örülök. Ez a könyv, bár nem olyan sodródó lendületű mint az előzőek, mégis nagyon szerethető. Már az Árnyjátékos c. könyvnél megemlítettem, hogy az írónő szívesen alkotja a női főszereplőit erős és független nőknek, most sem hazudtolta meg magát. Skylar határozott, erős személyiség, aki bár megélte egy házasság tönkrementét, mégis pozitívan áll a dolgokhoz és nyitott egy új kapcsolatra, szerelemre. Van egy jó munkája, mint belsőépítész, mégis sokszor elmereng azon, mi lett volna, ha inkább a katonai hivatást választja, amit a férje miatt adott fel. A sors úgy hozza, hogy mikor egy éjszaka megtámadják Skylart, a megmentésére egy veterán siet Jim személyében. Ezután az este után elkerülhetetlen, hogy ne vegyenek tudomást egymásról és mindarról, amit a másik közelében éreznek. 

mac31_renos_carousel01.jpgJim úgy él, mintha hajléktalan lenne és semmije sem lenne, pedig ez távol áll a valóságtól. Miután sebesülése miatt nem térhetett vissza a Közel-Keletre, nehéz megbirkóznia azzal, hogy térjen vissza újra a társadalomba. Elkeseredett, keserű ember, aki nem törődik a külsejével és nincs semmi célja. Skylar szeretné megköszönni a megmentőjének, hogy megmentette az életét, így célul tűzi ki, hogy segít Jimnek újra munkát találni és házat, ahol lakhat. Sajnos azzal nem számol, hogy emiatt összeütközésbe kerül a férfival és a levegő csak úgy szikrázni fog közöttük. Miután Jim próbálja rendbehozni az életét Skylar életébe belép egy új férfi, Karl. A férfi gazdag, vonzó és megnyerő, mégis a lány úgy érzi nem tudná a férfit szerelemmel szeretni és egyre többször gondol Jimre, akármennyire is próbálja a férfit elkerülni. Jim végül felkeresi a lányt, hogy segítsen rendbehozni a házát, így elkerülhetetlen, hogy ne találkozzanak és érintkezzenek egymással. Egyre jobban megkedvelik egymást, Sky egyre mélyebb érzéseket táplál, de tudja, a férfi nem akar elköteleződni és komoly kapcsolatot. Vajon, hogy tudnak a szívüknek parancsolni és úgy lenni egymást mellett, hogy ne bántsák meg a másikat?

A könyv cselekménye lassan csordogál, nem kapkodott el semmit az írónő. Sky és Jim nem szeret rögtön egymásba és nem ugranak egymás karjaiban, hanem hosszú idő alatt alakulnak ki a dolgok közöttük. Mindketten erős és makacs személyek, akik nehezen adják fel saját elképzelésüket. Jim próbál az új munkahelyén helyt állni, bizonyítani, hogy jó orvos, közben pedig olyan titkokat őriz, amiről a lánynak még csak elképzelése sem lehet. A kapcsolatuk eléggé hullámzó, vannak jó és rossz pillanatokat. Féltékenyek mindketten, még ha nem is vallják be és a szerelmük is sejthető, tumblr_ojllau5xjy1rs0mm3o1_500.jpgmég ha a másiknak nem is mondják. Jim személyisége nehezen ismerhető ki, sokszor nehéz megérteni, mit miért tesz, mégsem lehet rá haragudni. Nehéz múltja volt, amit próbál feldolgozni és bár hirtelen haragú, könnyen elveszti a fejét, a lánnyal nagyon finoman bánik. Amikor igazán együtt vannak, a kapcsolatuk annyira harmonikus és kiegyensúlyozott, próbálnak egymás kedvére tenni, még ha az nem is tűnik fel nekik. Viszont voltak a könyvben szomorú fordulatok is, amikor nagyon sajnáltam a lányt. Egy olyan dolog, ami minden nő számára nehéz, még akkor is ha házasságban él. Majd jön egy újabb váratlan esemény, ami újra a mélybe taszítja a lányt. Nehéz innen felállni és a férfi mit sem sejt a dologról. Tudom nagyon titokzatosan fogalmazok, de olyan események ezek, amiket spoilerezni kell. 

Nekem nagyon tetszett a könyv és a szereplők. Könnyed, romantikus könyv, tele mély érzésekkel. Egyszerű volt a történet, nem volt túlbonyolítva, azt adta, ami elvárható volt tőle. Szerettem a részeket, amikor Sky és barátjai csajos estét tartottak és felhőtlenül jól szórakoztak és megmutatkozott az, milyen jó ha az ember jó barátokkal van körülvéve. A két főszereplő segíti és erősíti egymást, irigylésre méltó a kapcsolatuk, a szerelmük, a szenvedélyük. Téli estékre, ágyba burkolózva nagyon jó kikapcsolódást nyújt a történet, így mindenkinek szívesen ajánlom!

A bejegyzés trackback címe:

https://helkaland.blog.hu/api/trackback/id/tr9213536663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Helkaland

Ez az oldal a könyvek világába kalauzol. Itt mindent megtalálsz, ami a könyvekről szól.

süti beállítások módosítása