Helkaland

Minden ami könyv és még azon is túl

Jodi Ellen Malpas: A ​tiltott

Szerző: Jodi Ellen Malpas

Kiadó: Művelt Nép, 2017

Fülszöveg: covers_447003.jpgMit teszel, ha nem tudsz uralkodni az érzelmeiden? Amikor tudod, hogy nem szabad így érezned valaki iránt. Még gondolatban sem.

Annie még nem tapasztalta meg a „szikrát”, azt a fajta kémiát, amikor meglátsz egy srácot, elakad tőle a lélegzeted, és teljesen elgyengülsz. Mígnem bulizni megy a barátaival, ahol szembetalálja magát a rettentően szexi és titokzatos Jack-kel. Nem csupán szikra gyúl közöttük. Ez igazi robbanás.

Jack azt ígéri, hogy tüze elhamvasztja Anniet, és tökéletesen beteljesíti ígéretét. 
Együtt töltött éjszakájuk szenvedélyétől lenyűgözve, Annie kioson a szállodaszobából. Biztos benne, hogy az a férfi, aki ilyen erős hatást tett rá, akinek ilyen könnyedén meghajolt az akarata előtt, csakis veszélyes lehet. De már túl mélyek az érzelmei. Ám Jack nem csupán veszélyes. Tiltott férfi.

Értékelés: 5/5

Mindig az enyém voltál, már azelőtt is, hogy tudtam volna.

Már olvastam az írónő legtöbb könyvét, de nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy ez a legjobb, amit idáig olvastam tőle. Az első oldalaktól kezdve magába szippantott és addig nem tudtam letenni, amíg a végére nem jutottam. Szerelmes, szexi, érzelmes, szomorú. Olyan érzelmeket hoz ki az emberből, ami megváltoztatja a gondolkodásunkat és hozzáállásunkat egy egy nehéz témához. Mi tiltott? Egy férjes ember annak számít? Ha nem működik egy házasság és úgy lépünk félre egy férjjel, akkor is rossz emberek vagyunk? Ez nagyon nehéz téma szerintem, mégis az írónő a lehető legjobban mutatta be az adott helyzetet. Nemcsak annak nehéz aki félrelép, hanem annak is, akivel félrelépnek. Én teljesen elutasítom a félrelépést, mégis ez a könyv valahogy más megvilágításba helyezte az egész témát. 

Annie és Jack megismerkedése egy forgószélhez hasonlít. Mindent elsöpörnek maguk körül és csak egymást látják. Mikor Annie összejön Jack-kel, még nem tudja, hogy felesége van a férfinak. Szikrázik a levegő közöttünk és a nő kihasználja a helyzetet, lesz egy szenvedélyes éjszakájuk, majd hajnalban lelép a szállodai szobából. Nehezen feledkezik meg az éjszakáról, Annie nem szereti a kapcsolatokat a karrierének él, mégis nehezen tud megfeledkezni a férfiról. Annie lakásavató partiján végül szembekerül az igazsággal, és újra látja a férfit, csakhogy ott van mellette a felesége. Innentől kezd zűrös lenni az egész dolog. Annie építész, Jack kivitelezőként dolgozik és egy közös munka folytán nem tudják elkerülni egymást. Bármennyire is próbálkoznak nem tudják elengedni a másikat. Mellette pedig ott van Jack őrült felesége, aki egy kicsit sem szimpatikus nőszemély. Az írónő bemutatja, hogy milyen lehet egy ilyen bujdosással és apró örömökkel teli kapcsolat. Annie olyan jó lélek és olyan jól átlehet érezni a vívódását és azt, hogy bármennyire is tudja, hogy rossz dolgot tesz, mégis tudja, hogy a férfi neki lett teremtve. Egy ilyen kapcsolat láttán szerintem bárki együtt tud velük érezni.

57f68913b4cca69ec2d81e76e285e136.jpgAz események nagyon pörgősek, a levegő folyamatosan szikrázik két főhősünk között. Annie a karriere és a barátai miatt tudja tartani magát, Jack pedig a poklot éli meg a felesége mellett. Az ő helyzete sem egyszerű, mert megvan az oka annak, hogy miért nem hagyhatja ott könnyen a feleségét. Borzasztó ocsmány a kapcsolatuk, felüdülés ha Annie-vel van. Ilyenkor tehetnénk fel a kérdést, hogy miért vesz el valaki ilyen nőt? Na ez is jó kérdés, de erre is választ kapunk a könyvből. A könyv katarzisa nagyon megdöbbentő és fájdalmas pont, de végre helyre billenek a dolgok. Még sohasem éreztem úgy egy házasságtöréssel kapcsolatban, hogy na ez helyes és meg kell tenni. De itt nagyon kell, az olvasó várja, hogy mi lesz a végén. Annienek annyira sok fájó dolgon kell átmennie, hogy az ember lelke megszakad tőle és az utolsó oldalakat csak könnyek között lehet elolvasni. Nyugodtan mondhatom, hogy szerintem ez a legerősebb JEM könyv. Hűen mutatja meg milyen egy viszony, miket él meg a férfi és a nő közben. Nagyon erős érzelmeket hoz ki az olvasóból, megváltoztatja a hozzáállásunkat a témához. Olyan embereknek a kapcsolatát mutatta be, ami a valós életben is megtörténhet két emberrel. Mindenkinek ajánlom, hogy olvassa el, érezze át a gyötrődést és csak utána mondjon véleményt a témáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://helkaland.blog.hu/api/trackback/id/tr9113569209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Helkaland

Ez az oldal a könyvek világába kalauzol. Itt mindent megtalálsz, ami a könyvekről szól.

süti beállítások módosítása