Helkaland

Minden ami könyv és még azon is túl

L. A. Casey: Gyere ​haza!

Szerző: L. A. Casey

Kiadó: Könyvmolyképző, 2017

Fülszöveg: 

Ő volt a legjobb barátom, a legkedvesebb pótbátyám és a legjobb védelmezőm. Ő volt a legjobb, és covers_461106.jpgaz enyém volt.

Lane retteg a hazatéréstől. Szeretett nagybátyja, Harry váratlanul meghalt, de Lane-nek meg kell küzdenie egy régi démonával is. Kale Hunttal gyermekkoruk óta a legjobb barátok, ám ez a kapcsolat sosem volt egyszerű. Lane miatta hagyta ott a családját és költözött New Yorkba. Fájt látnia, hogy Kale valaki mással boldog, másba szerelmes. Fájt, méghozzá iszonyúan. Tehát fogta a sátorfáját és mindent hátrahagyva új életet kezdett, teljesen elvágva magát a múltjától. Ám most, hogy visszatér, a régi érzések is előtörnek, mintha egy nap sem telt volna el a távozása óta. Az érzelmek mindent elborítanak, a tragédia pedig összehozza az embereket. Vajon Lane képes lesz-e megküzdeni a múltjával, a családjával, a veszteségekkel?

Értékelés: 5/5

.. ha a jó dolgokra összpontosítunk, a szeretteink iránt érzett szeretet nagyobb súllyal esik a latba, mint a fájdalom. Ebben nagyon hiszek.

Őszintén kijelenthetem, ebben az évben idáig ez a kedvenc könyvem. A rajongás, amit a történet közben éreztem kifejezhetetlen. A történet elolvasása után csak ültem, a könnyeim folytak, és ezeken a csodás embereken gondolkodtam, akiket egy ilyen gyönyörű történet erejéig megismerhettem. Az ilyen történeteket szeretem, mint ez volt. Már az első sortól magába szippantott és addig nem is tudtam letenni, még a végére nem jutottam. 

az-ahogyan-megolel-mindent-elarul.jpgLane és Kale története egyáltalán nem szokatlan. Sok olyan könyvet olvastam már, ahol hasonló volt a helyzet, viszonzatlan szerelem, menekülés a másik elől, titkon odavannak egymásért és a végén összejönnek. Na ez is egy ilyen történet, mégis a szereplők és az írónő stílusa valami csodálatossá teszi az egészet. Maga a történet épp annyi, amennyit a fülszöveg is leír nekünk. Lane hat év után tér haza New York-ból Harry bácsikája halála miatt, így szembe kell nézni a családjával és Kalel. Olyan dolgok, titkok és sebek szakadnak fel, amikre Lane nem is gondolt mikor újra hazatért. A történet csak pár napod dolgoz fel, de emellett a múlt eseményeit ismerhetjük meg, miként alakult Kale és Lane kapcsolata. Mikor ébredt rá Lane, hogy szereti Kalet és mi minden kellett ahhoz, hogy ott hagyja az egész családját és Amerikába költözzön. Nagyon jó volt a múltat olvasni és látni, hogy ők ketten mennyire közel álltak egymáshoz és hogy Lane 10 éves kislányként hogyan ébredt rá, hogy Kale élete szerelme. Mindketten rossz döntéseket hoztak és féltek az érzelmeiket kimutatni. Emellett Lane családját és barátait is megismerhettük, akik nem egy mindennapi banda. Egy tökéletes család, ahol a szülők imádják a gyerekeiket, a bátyók meg védelmezik a hugicájukat. Harry bácsi pedig egy vagány, szeretetteljes emberke, akire mindig számíthatott Lane. Na és persze a nagy kedvencem  Lavander. Istenem, érte megszakadt a szívem. Annyira jó barátnők voltak, olyan sokat segítettek egymáson és a vége. Na ekkor kezdtek el potyogni a könnyeim, nem is csodálkozom, hogy Lane-nek is ekkor fogyott el az ereje és ezután költözött el. Emellett a történetet bemutatja azt is, hogy a viszonzatlan szerelem mennyire romboló és fájdalmas lehet. Lane egy idő után elkezdett a lejtőn lemenni, sok buli, pasik, de ő is tudta, hogy a bánatára ez nem megoldás, és persze az egyik kalandja a kórházba juttatta, így át kellett értékelni a züllött életét. Nagyon megtudtam érteni mit érez, hiszen akik voltak kamaszok, azok sokan eshettek a viszonzatlan szerelem csapdájába. 

Tehát összességében egy csodálatos könyv, imádnivaló szereplőkkel. Olyan történet, amibe sok lány tumblr_lmcxfyexjh1qi16i1o1_500_large.jpgbeleképzelheti magát és egy elérhetetlen fiúra gondolhat, vagy akivel sokáig kerülgették egymást mire összejöttek. Sajnos az élet sokszor közbeszól és úgy alakulnak a dolgok, hogy mi nem tehetünk ellene, de van egy pont, ahol a kezünkbe kell vennünk a sorsunkat és helyrehozni a dolgokat. Ezt a könyvet ajánlani tudom mindenkinek, mert garantáltan senki nem fogja letenni addig, amíg a végére nem ér!

A bejegyzés trackback címe:

https://helkaland.blog.hu/api/trackback/id/tr5313293567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Helkaland

Ez az oldal a könyvek világába kalauzol. Itt mindent megtalálsz, ami a könyvekről szól.

süti beállítások módosítása