Helkaland

Minden ami könyv és még azon is túl

Jane Corry: A ​férjem felesége

Szerző: Jane Corry

Kiadó: XXI. Század, 2017

Fülszöveg: 

covers_435893.jpgMi van, ha az egész életed hazugságra épült? 
Amikor Lily, a fiatal ügyvéd férjhez megy Edhez, elhatározza, hogy elölről kezd mindent, a múlt titkait pedig maga mögött hagyja. 
De amikor első ügyébe belekezd, valahogy furcsa vonzódást érez ügyfeléhez. 
A férfihoz, akit gyilkossággal vádolnak. 
A férfihoz, akiért hamarosan mindent kockára tesz majd… 
De valóban ártatlan? 
És ki ő, hogy megítélje?

Jane Corry ismert angol újságíró, az Oxford University kreatív írás tanára. Bemutatkozó regényének megírásakor hosszú időt töltött egy nagy biztonságú fegyházban, hogy tanulmányozza a foglyok viselkedését. 
A férjem felesége fordulatos pszichológiai thriller, amely gyorsan nemzetközi bestseller lett.

Értékelés: 4,5/5

Felszabadító érzés, amikor valaki felhatalmaz a szabályok áthágására, hát még ha ez a valaki mi magunk vagyunk.

Nehéz történet, érdekes szereplőkkel és nem mindennapi helyzetekkel. Az eleje kicsit nyögvenyelősen indult számomra, nem tudtam felvenni a fonalat és kicsit vontatott is volt. Viszont egyszer csak azt vettem észre, hogy nem tudom letenni, mert egyre érdekesebb lett a szereplők élete és a történet. Tehát senkinek sem ajánlom, hogy az elején feladja az olvasását, mert tényleg nagyon jó, érdekes olvasmány. Viszont én sem érzem úgy, hogy ez a könyv a  pszicho thriller kategóriába tartozna, hanem inkább lélektani, drámába sorolnám. Na de ennyit is a kisebb hibákról, inkább magáról a történetről mondanék pár szót, viszont nehéz úgy írni róla, hogy nehogy valamivel elszóljam magam. 

borton.jpgLily egy frissen végzett ügyvéd, aki nemrég házasodott össze egy feltörekvő művésszel Eddel. A kapcsolatuk nem zökkenőmentes, kisebb és nagyobb problémák is adódnak náluk, viszont Lily úgy életet kíván kezdeni, így ragaszkodik a férjéhez. A bajok csak akkor fokozódnak igazán, amikor Lilyt megbízzák az első munkájával, ahol egy elítélt gyilkost kell védelmeznie. Nemcsak a munka lesz sok, de a férfihoz is vonzódni kezd, pedig tudja, hogy veszélyes. A történet másik főszereplője, akinek még a szemszögéből látjuk a történetet, az Lily szomszédja Carla. Kilenc éves, az édesanyjával él és olasz származású. Nincs könnyű életük, Carlát az iskolában is piszkálják, nem találja a helyét. A legnagyobb felüdülés számára az, amikor vasárnaponként Lily és Ed vigyáz rá. Így Ednek új múzsája lett Carla, akit imádott lefesteni, és Lily is belemerülhetett a munkájába. Viszont egy hirtelen fordulat során Carla és az édesanyja visszautaznak Olaszországba, míg Lily életében is új fejezet kezdődik. Ezután következik a történet második nagy része, ahol is ugrunk az időben 12 évet és a két főszereplő élete nagymértékben megváltozott. Carla felnőtt és visszautazik Londoba azzal a céllal, hogy behajtja az adósságát régi barátain. 

A történetnek csak egy kis részét írtam le, hiszen rengeteg minden történik és a lényegesebbek csak a második részben következnek be, így ezekről nem szívesen árulok el semmit. A szereplők közül senkit sem lehet igazán kedvelni, hiszen mindegyiküknek van hibájuk és kisebb, nagyobb 191055_1436960974_1097.jpgbotlásuk. Viszont Lily gondolatait sokkal jobb volt olvasni, mint Carláét. Már amikor kicsi volt, akkor is kiállhatatlan volt számomra. Túlságosan kapzsi, gonosz teremtmény, ami leginkább az édesanyja miatt alakult így, hiszen onnan látta a példákat, így nem csodálkozom, hogy kissé flúgos lett. A bonyodalmakat ő okozza, olyan dolgok miatt akar bosszút és kárpótlást követelni, amit nem is ért meg, mert túl elvakult. Rendkívül ellenszenves szereplő volt számomra, kevés olyan könyv van, amikor egy szereplőt ennyire utálok, de most ez volt a helyzet. Ed sem volt annyira szimpatikus, mert a sikertelenségét Lilyn vezette le, sokszor így éreztem. Féltékeny volt, hogy a felesége sokat keres, de tudjuk hogy a férfiak lelkét ez sokszor rosszul érinti, akármilyen emancipációról legyen is szó. Carla iránti rajongása pedig az olvasó számára is kezd már-már kellemetlen lenni, így nem tudom, hogy Lily miért nem féltékenykedett a férje és a lány viszonyára. Lily lett a kedvencem a történet végére. Rendkívül értelmes, melegszívű, határozott, ambiciózus teremtmény, aki nehéz terheket hordoz, viszont a férjét tényleg szerette. Nehéz kapcsolatuk volt, viszont a végletekig kitartott és próbálta támogatni Edet. Mindenki követ el hibákat, viszont ő próbált a hibája után mindent a lehető legjobban véghezvinni.

Összességében a történet szerintem izgalmas és kiszámíthatatlan. Kicsit az eleje döcögős, viszont amikor beindult, akkor nagyon, le se tudtam tenni még a végére nem értem. A történetben komoly témák kerülnek terítékre, mint például házasság, megcsalás, beteg gyermek, bosszúvágy, irigység. A szálak lassan épülnek fel, viszont a végére minden összefut és mindenre választ kapunk. Szerintem zseniálisan van megírva, ahogy építkezik a történet és válik minden világosság, majd egyre izgalmassá. A vége pedig olyan mint egy tanulságos mese, vagy nem is tudom pontosan, amikor is a rosszak elnyerik büntetésüket, a jók pedig a jutalmukat. Mindenesetre a történet elolvasása után is kattogott az agyam rajta, hogyan alakulhatott ilyen helyzet. Nekem nagyon tetszett, így mindenkinek csak ajánlani tudom, ha egy izgalmas, bosszúval fűtött történetre vágyik. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://helkaland.blog.hu/api/trackback/id/tr8812683513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Helkaland

Ez az oldal a könyvek világába kalauzol. Itt mindent megtalálsz, ami a könyvekről szól.

süti beállítások módosítása