Helkaland

Minden ami könyv és még azon is túl

K. A. Tucker: In ​Her Wake – Sodrás (Tíz apró lélegzet 0,5)

Szerző: K. A. Tucker

Kiadó: Könyvmolyképző, 2017

Fülszöveg: Cole ​Reynoldsnak mindene megvolt. Mígnem egy este borzalmas, végzetes hibát követett el… és mindent elveszített. 

covers_443015.jpgMikor egy alkoholmámoros egyetemi buli hat ember halálával végződik, Cole-nak fel kell dolgoznia a tragédiában játszott szerepét. Ilyen esetben általában támaszkodhatna a legjobb barátaira – azokra, akik gyakorlatilag azóta vele vannak, hogy megtanult járni. Csakhogy ők meghaltak. És ami még ennél is rosszabb: valahol egy kórházi ágyban egy tizenhat éves lány fekszik összetört testtel, akitől az egész életét elragadták, hála egy rekesz sörnek és egy kocsikulcsnak. 

Mindenki azt mondogatja Cole-nak, tudják, hogy amit tett, nem volt szándékos, ő mégis folyton magán érzi tekintetük súlyát, és hallja a suttogásukat a háta mögött. A srác mindezek mellett a borzalmas bűntudattól sem képes megszabadulni, ami mindig rátör, valahányszor csak a lányra gondol, aki még csak a kórterme közelébe sem engedi őt, hogy Cole bocsánatot kérhessen. Ahogy telnek a hónapok, és Cole-on egyre jobban elhatalmasodik a bűntudat és a magány, a fiú markából kezd minden kicsúszni, ami valaha is fontos volt a számára: az egyetem, a barátnője, a jövője. Az élete. Ám Cole-nak előbb le kell érnie a gödör legaljára, hogy rájöjjön, van még kiút személyes poklából: a megbocsátás. 

És csakis egyetlen személy van, aki megadhatja ezt neki…

Értékelés: 5/5

 Akár tetszik, akár nem, az, hogy élünk vagy meghalunk, döntések végtelen sorától függ, amik életünk minden egyes lépésére hatással vannak. Néha olyan módon, amire soha nem is mertünk gondolni, vagy soha nem is reméltük volna. Néha pedig olyan módon, amit sokáig nem is vagyunk képesek megérteni.

Nagyon kellett már ez a történet, mert kezdett hiányozni Cole/Trent. Imádtam a "Tíz apró lélegzet" c. történetet, az egyik kedvenc olvasmányom, amit már többször is olvastam és egyszerűen nem tudom megunni. A szereplők és a történet egyszerre szerethető és tele van érzelmekkel és valós problémákkal. Az, hogy Trent milyen utat járt be a baleset után és hogyan jutott el Miamiba Kacey után, nos ez ebben a történetben derül ki.

Mivel ez egy kiegészítő, előzményes kis történet, így sajnos nem valami hosszú. Igazából a cselekménye sem túl bonyolult, nem történnek nagy fordulatok, csak (az akkor még) Cole baleset utáni szenvedését láthatjuk, és hogy mi mindenen kell keresztül mennie azért, hogy végre az ő lelke is békére leljen. A történetből megtudhatjuk, hogyan történet a baleset, milyen volt Cole felépülése és aztán milyen életet kezdett el élni. Nem valami cselekménydúsak ezek az oldalak, igazából csak vegetál Cole és próbálja eldönteni, mit is kellene kezdeni magával és min kellene broken_windshield_replacement_forest_lake.jpgváltoztatnia. Nem csak ő szenvedi meg ezt az egész felépülést, hanem a családja és a barátnője is (aki a halott barátjának a húga volt), akivel meg is szakítja a kapcsolatát. Viszont van itt egy pici érdekesség, ami megszínesítette a történetet, mégpedig hogy Cole már Miami előtt ismerte Kaceyt és mindent szándékosan tett. A baleset után is nagyon sokat gondolkodott a lányon és azon volt, hogy megismerje őt és bocsánatot kérjen, de Kacey senkit nem engedett kezel magához. Így egy bulin pillantotta meg a lányt, aki részegen két pasival vonult el és fellépett segítőként. Eztán beindul egy folyamat, és tudja már sosem fog szabadulni a lánytól, hogy látta, ő is a lejtőn lefelé csúszik. Titokban megfigyeli a lányt és egyre jobban bele is szeret, de tudja nem lesz könnyű dolga vele. Az, hogy mi mindent tesz még meg Kacey miatt, azt nem árulom el, mert azok tényleg jó részek a történetben.

Mindenesetre szerintem kellett ez a történet, hogy megismerjük Trenet. Eleget szenvedett ő is és kellett számára a megbocsátás. Kacey-vel remek párost alkotnak, kiegészítik egymást és már a másik történetben is nagyon szurkoltam nekik. Trent sajnos egy olyan tragédia részese lett, amit a legnehezebb feldolgozni és továbblépni belőle, de kellő segítséggel sikerült neki felállni. Nos, ő ugyan ezt a segítséget szerette volna a lánynak is biztosítani, de erővel nem lehet senkit sem kényszeríteni a gyógyulásra. Nagyon szeretem Trentet mert végtelenül jó ember, csak sajnos egy rossz döntést hozott, amivel nap mint nap szembe kell néznie. Nehéz ilyen helyzetbe beleképzelnünk magunkat és megmondani mi a jó és a rossz, de kellett a feloldozás mindkettőjük számára. Aki szerette a "Tíz apró lélegzet" c. történetet, az szerintem olvassa el ezt is, mert csak így lesz teljes az élmény!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://helkaland.blog.hu/api/trackback/id/tr7012628659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Helkaland

Ez az oldal a könyvek világába kalauzol. Itt mindent megtalálsz, ami a könyvekről szól.

süti beállítások módosítása