Helkaland

Minden ami könyv és még azon is túl

Julia Lewis Thomson: Többek ​szerint (Többek 2.)

Szerző: Julia Lewis Thomson

Kiadó: Álomgyár, 2017

Fülszöveg: 

Te ​melyiket választanád: a bosszút vagy a szerelmet? 
covers_440739.jpgTöbbek szerint felelőtlen nőcsábász vagyok, aki magasról tesz az érzelmekre, és képtelen kötődni egy másik emberi lényhez. Ilyennek lát mindenki, mert az életstílusommal ezt hitetem el velük. Bulik, nők, zene… ez határozta meg az életemet egészen addig, amíg nem találkoztam Nastyával. 
Igazi rockernek tartom magam. Olyan helyről jöttem, ahol a bűn a mindennapok része. Hiába szántak nekem különb életet, talán soha nem tudok kilépni a múltam árnyékából. Különösen úgy, hogy az orosz maffia látóterébe kerültem. 
Zsák a foltját, szokták mondani, és az enyém egyértelműen Nastya, aki a legnagyobb természetességgel táraz, céloz és lő. Ráadásul úgy hajt át motorral a piroson, mint a rosszfiúk a csajokon. 
Julia Lewis Thomson új, akciókban és meglepő fordulatokban bővelkedő történetben leplezi le a nagy sikerű Többek által című regényben megismert Maxim sötét titkait. Vajon beszippantja-e az a világ, amitől a családja egész életében óvta? Vagy elég ereje lesz ahhoz, hogy ellenálljon a csábításnak?

Értékelés: 5/5

Bár tiszta, hófehér lappal kezdhetnék újra mindent, 
és tiszta, hófehér lappal zárhatnám. 
De már összefirkáltak, meggyűrtek, 
és elpöcköltek, 
mint egy cigarettacsikket.

Az első rész után nem is volt kérdés, hogy a következőt el ne olvassam. Egyáltalán nem hasonlítható össze a két rész, mert a hangulat, a cselekmények, a személyek, teljesen más világot teremtettek ebben a történetben. Maxim már az előző részben is szimpatikus volt, igazi nagyszájú macsó, aki a folyamatos hódítások mellett egy szeretetéhes kisfiú, aki csak az igazira vár. Hát most megkaptuk az Ő történetét, és ez nem is akármilyen történet volt. Az egész egy kész hullámvasút volt. Izgalmas és érzéki. A könyv minden lapja érzelmektől fűtött volt, Maxim és Nastya között csak úgy izzott a levegő. Mindketten ugyanolyan erős személyiségek, makacsok, mégis a lehető legjobban passzolnak egymáshoz. 

A történet kés idősíkon fut egy ideig, a múlt és a jelen történéseit ismerhetjük meg. Nem egy habosbabos szerelmes történet, Maximnak és Nastyának igenis meg kell küzdeniük azért, hogy a végén egymáséi lehessenek. Maxim tolmácsként dolgozott Tamás mellett az oroszok miatt, így találkozott a lánnyal, akivel mint kiderült régről ismerik egymást. Nastya egy okos, nagyszájú, makacs nő, akinek nem osztott túl jó lapokat az élet, így elég jól ismeri az orosz maffiát, hiszen ebben él. Maxim szüleit pedig régen kivégezték, mikor még kicsi volt. Mikor Moszkvába utazik, tudta addig nem jön vissza Budapestre, míg meg nem bosszulja a szülei halálát. És a bonyodalmak ezzel kezdődnek, aminek az lesz a vége, hogy a két szerelmes hosszú időre elszakad egymástól, amikor is nem tudják él-e vagy halott a másik. Az egyikük karriert épít egy másik kontinensen, míg a másikuk egy érdekházasságban kénytelen élni. Ezek után hogy találkozhatnak újra és léphetnek át a múlt sérelmein? Ha elolvasod te is megtalálod rá a választ!

pixlr.jpgA könyvnek csak akkor kezdj neki ha van egy szabad délutánod, mert az garantált, hogy nem tudod majd letenni. Már megint annyira olvastatja magát az egész és annyira izgalmas, hogy egy percre se lehet elkalandozni az olvasása közben. A cselekmények egymást követik, mikor már tudod mire számíts, akkor az írónő csavar egyet rajta és teljesen más történik. Én az ilyen történeteket szeretem a legjobban. Maxim és Nastya csatározásai végtelenül viccesek néha, szinte lehet érezni, hogy egyszer vagy szétszaggatnák egymást, vagy egymásnak esnének. Nagyon erős a kémia köztük. Mindkettőjüknek megvan a maga problémája, kemény világba születtek, így ezt a helyzetet nehezen is lehet átérezni, hogy mi olvasók, mint tennénk a helyükbe. Mindenesetre tetszett ez az orosz maffia irány. Az is jó volt, hogy a régi szereplők újra felbukkantak és kicsit az ő életükről is megtudhattunk, hogyan alakul most. Anna és Tamás történetét egyszerűen imádtam, így nagyon jó volt olvasni azokat a részeket, ahol róluk volt szó. Nem tudom kivel folytatódik a legközelebbi könyv, kinek a történetét ismerhetjük meg, de az biztos, hogy én el fogom olvasni.

Mindenkit biztatok arra, hogy ezeken a borongós, őszi délutánokon, vegye a könyvet a kezébe és olvassa el, mert biztos felüdülést és kikapcsolódást hoz majd, a forró jelenetekről már nem is beszélve. Csak így tovább Julia Lewis Thomson, köszönöm az élményt!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://helkaland.blog.hu/api/trackback/id/tr5112933869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Helkaland

Ez az oldal a könyvek világába kalauzol. Itt mindent megtalálsz, ami a könyvekről szól.

süti beállítások módosítása