Helkaland

Minden ami könyv és még azon is túl

J. K. Smith: Szerelem ​hirdetésre

Szerző: J. K. Smith

Kiadó: Álomgyár, 2017

Fülszöveg: 

covers_441380.jpgKori élete fordulóponthoz érkezik. Férje és szülei meghalnak, munkahelyét elveszíti, egyedül marad a világban, és csak legjobb barátnőjére számíthat. Életét eddig családja szabályai szerint élte. A tragédia után minden megváltozik körülötte. 
Vajon hogy éli meg a hirtelen jött függetlenséget? 
Megtakarított pénzéből utazni szeretne, a helyszínt csukott szemmel választja ki a földgömbre bökve, de halott férje ezt a tervét is meghiúsítja. 
A lány régi életét maga mögött hagyva fejest ugrik az ismeretlenbe, és munkát vállal egy kanadai farmon. A farm tulajdonosa, a jóképű Christopher Walker, aki egyedül neveli kislányát. Hamar kölcsönös vonzalom alakul ki köztük. 
Vajon túléli kapcsolatuk a múlt szellemeinek felbukkanását? Van esély újrakezdeni egy tragédiák sokaságával teletűzdelt életet?

J. K. Smith humoros jelenetekben és érzelmekben gazdag könyve ezekre a kérdésekre keresi a választ, és elvezeti az olvasót egy olyan világba, ahol a család és az összefogás a legfontosabb érték.

Értékelés: 5/5

Jesszusom, olyan gyönyörűek, hogy még a méhem is görcsbe rándult...

Ez az a könyv, amelyet egy nyári délutánon a kezedbe fogsz, kifekszel a hintaágyba, lágyan fújdogál a szél és te teljesen beleveszel a történetbe. Számomra ilyen volt és örülök, hogy nem csalódtam. Próbálok mostanában egyre többet olvasni magyar íróktól és az utóbbi időben egyre jobbak jelennek meg, ami azt bizonyítja, hogy a mieink is tudnak jó történeteket alkotni. Ez a történet egy hatalmas utazás volt, amit egy csodálatos tájon élhettünk át. Van itt szomorúság, öröm és könnyek, na és persze az elmaradhatatlan szerelem.

3-horse-farm-in-kentucky-usa-anne-kitzman.jpgKori megözvegyül és ezután határozza el, hogy új életet kell kezdenie. Frigyes, akivel 3 évig voltak együtt elég csúful bánt el vele, így ráfér az új környezet. Kori egy visszafogott, okos, értelmes nő, aki jobbat érdemel az élettől. Andi a barátnője pedig teljesen az ellentéte a színes ruháival és a hangos természetével. De mint tudjuk az ellentétek vonzzák egymást és nagyon jó barátnők. Igazán vicces olvasni a szóváltásaikat, olyan hétköznapi. Kori elég messzire kerül Budapesttől, végül egy kanadai farmon köt ki, ahol a Walker család új házvezetőnője lesz. Chris egyedül neveli a kislányát és nagy szüksége volt egy segítő kézre, de még ő sem volt felkészülve Kori érkezésére és mindarra, amit a lánnyal élhet majd meg.  Kori és Chris párosan számomra nagyon megnyerő volt. Mindketten jószívűek, jóemberek, szeretik a farmot és a csendes nyugodt életet, viszont mindketten elég magányosan és szomorúak az elején. Kiszámítható volt, hogy ők ketten össze fognak jönni, de kit érdekel, ha az egész könyv hangulatát bearanyozzák és jó érzés róluk és az egész Walker családról olvasni. A Walker család egy igazán összetartó, kicsit furi és vicces család, akik ott segítenek ahol tudnak és közben egymást is kikészítik. Kicsit olyan olaszos família benyomásom volt róluk, de mivel én is ilyen családból származok, így nagyon megtetszett ez a felállás. Holly  pedig igazi négyéves virgonc kislány, akit az ember hamar a szívébe tud zárni. 

tyleannehorsesilhouettemed.jpgA történet tökéletes kikapcsolódást nyújt, amit a végén egy kis izgalommal fűszerez meg az írónő. Nem csak Korinak volt rossz múltja, hanem a férfinak is, hiszen a gyerekét egyedül neveli és Kori semmit nem tud a kislány anyjáról. Viszont egy délután fenekestül fordul fel minden és beindulnak az események. Kicsit izgulhatunk, hogy vajon mi fog történni, viszont ebben a történetben benne van a happy end, így nem kell félni, hogy a dolgok rosszul sülnek el. A történetben nincsenek felesleges drámák és rinyálások, mindenki a sarkára áll és teszi a dolgát. Nekem még az tetszett igazán, mert olyan hétköznapiak voltak a szófordulatok és nem volt semmi eltúlozva. A legtöbb történetben eget rengető túlzásokba szoktak menni az írók, viszont itt a két pár úgy talál egymásra, mint a valós életben. Vicces szituációkat szült még az is, hogy Kori sokszor magyarul beszélt magában és ilyenkor Chris csak vakargatta a fejét, hogy vajon mit mondd a lány, de a végén kicsit ő is megtanult magyarul, ami nagyon cuki volt. Kori nagy utat tett meg és az élete is nagy fordulatot vett, de végre egy olyan nő lett a végére aki képes kiállni magért és tud magabiztos is lenni, szerintem nagyon megérdemelte a boldog véget! A legjobb dolgot tette azzal, hogy elutazott és új életet kezdett. Nem szabad feladni, még akkor sem, ha éppen úgy látjuk reménytelen a helyzet, hiszen a legváratlanabb helyzetekben kopoghat egy új élet és egy új szerelem. Ajánlom mindenkinek a könyvet, ezeken a meleg nyári délutánokon tökéletes kikapcsolódást nyújt.

A bejegyzés trackback címe:

https://helkaland.blog.hu/api/trackback/id/tr2712645135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

J. K. Smith 2017.07.06. 15:43:30

Köszönöm! Örülök, hogy élvezted az olvasását! :)

Helkaland

Ez az oldal a könyvek világába kalauzol. Itt mindent megtalálsz, ami a könyvekről szól.

süti beállítások módosítása